Ce să faci când problemele te copleșesc?


Un amic mi-a povestit de curând despre cât de frumos este mersul cu avionul, despre simțămintele pe care le încearcă un om atunci când se depărtează de pământ, când toate cele de jos par mici și neînsemnate, pe când cele ale înaltului, soarele, norii pufoși și jucăuși, cerul albastru, par mai aproape de tine ca niciodată. Oricât de apăsătoare ar fi problemele cu care urci în avion, dacă ești deschis în a te lăsa sensibilizat, lecția înălțimii îți schimbă complet perspectiva. Într-un fel, am înțeles prin ilustrația aceasta și de ce unora le place atât de mult să cucerească vârfurile munților, să se refugieze departe de forfota lumii, să fugă departe de ceilalți și de ei înșiși.

Iubite prieten, dacă simți că te dărâmă povara problemelor din viața ta, caută să privești greutățile prin care treci de la înălțime! Ia puțină distanță de ”civilizație”, cât să observi trăinicia, dar totodată discretul și impozantul cânt de laudă pe care înălțimile muntoase îl aduc Creatorului lor! Și de nu poți întreprinde călătoria aceasta, desprinde-ți pentru o clipă privirea de pe tine și așterne-o asupra altora care au mai puțin sprijin decât tine și mai multă nevoie de suportul tău! În acest demers autotranscendent, vei descoperi nu doar că problemele din viața ta nu sunt așa de mari precum par, ci și că, pe măsura lor, deopotrivă cu ele, ți s-a dat și mijlocul potrivit pentru a le putea surmonta.

Curaj! 😉

Despre patrincaandrei

Andrei Pătrîncă este medic psihiatru, creștin, interesat să-i ajute pe tineri să depășească diverse abisuri existențiale. Articolele lui Andrei Pătrîncă nu sunt scrise în manieră științifică sau teologică, ci sunt zămislite din propria concepție despre lume si viață. Mesajele prietenilor lui, postate pe blogul său, sunt scrieri care i-au atins inima și i-au marcat existența. Lectură plăcută tuturor! :)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Ce să faci când problemele te copleșesc?

 1. florin zice:

  hm… .:-(

 2. Sabina zice:

  „Muntii se vad inalti doar din vale” !!!! Mi-a placut acest citat si m-am gandit sa-l impartasesc si altora. Peronal, in momentele dificile ale vietii sunt motivata de acest citat sa nu arman in vale , ci sa urc pe munte. De sus avem o alta imagine !!! Vaile devin dintr-o data oportunitati care ne-au purtat spre inaltimi ! Doar trecand prin aceste „vai” , avem posibilitatea sa ajungem pe munte si sa ne bucuram de privelistea minunata care ne este oferita. Fie ca vaile din viata noastra sa ne apropie mai mult de Dumnezeu si sa nu aiba menirea de a ne fura bucuria, pacea, linistea!!! Curaj si putere in problemele de-o clipa ale vietii!

 3. Lavinia zice:

  asa este trebuie sa privim din afara si sa fim tari , sa ne gandim ca altii sunt pusi in situatii mai grele, la fel cum si spus si tu 🙂
  numai ca atunci cand vin toate peste tine iti este foarte greu sa privesti de la inaltime.

 4. Androi zice:

  Fiti tari caci intodeauna gasiti raspunsuri usoare la intrebari grele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s