Despre gelozie


Imagine

Reclame

Despre patrincaandrei

Andrei Pătrîncă este medic psihiatru, creștin, interesat să-i ajute pe tineri să depășească diverse abisuri existențiale. Articolele lui Andrei Pătrîncă nu sunt scrise în manieră științifică sau teologică, ci sunt zămislite din propria concepție despre lume si viață. Mesajele prietenilor lui, postate pe blogul său, sunt scrieri care i-au atins inima și i-au marcat existența. Lectură plăcută tuturor! :)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre gelozie

  1. mimi zice:

    Bună Andrei! o întrebare: Se poate spune că de la gelozie mai este doar un pas ca să ajungi invidios, sau nu ? Iar dacă da, care ar fi „etapele” să zic aşa.
    Mulţumesc

    • patrincaandrei zice:

      Te salut, Mimi. Invidia este o traire egoista de parere de rau, de necaz, de ciuda, provocata de succesele altora. Gelozia este o traire tot egoista, sfasietoare, chinuitoare, provocata de banuiala exagerata ca partenerul e infidel. Sunt simtaminte diferite, dar cu aceeasi cauza in interioritate: imaturitatea psiho-emotionala, proasta imagine de sine. Invidiosul crede ca nu o duce bine pentru ca ceilalti au mai multe decat el si ravneste la avutul celorlalti. Gelosul crede ca nu poate trai daca isi pierde partenerul sau ca, cel putin, traiul fara de celalalt nu poate fi unul calitativ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s