Există remedii pentru tratarea depresiei!


depresie”-Mă simt trist în fiecare zi, aproape tot timpul!”, ”-Nu am energie și nu am chef de nimic!”, ”-Nu mă mai pot concentra!”, ”-Mă gândesc să-mi pun capăt zilelor!”, ”-Mă simt lipsit de valoare și vinovat!”, ”-Sunt tot timpul agitat!”, ”-Mă simt obosit!”, ”-Am slăbit mult în ultimul timp!”, ”-Am probleme cu somnul!”, ”-Nu mă mai descurc la locul de muncă, în familie, în societate!” V-am prezentat mai sus cele mai des întâlnite acuze cu care o persoană care suferă de depresie se prezintă la psihiatru. Cei mai curajoși dintre oamenii care se confruntă cu depresia își iau inima în dinți, recunosc faptul că au de-a face cu o problemă serioasă și caută soluții pentru rezolvarea acesteia. De la an la an, sunt tot mai mulți cei ce caută ajutor specializat. Și asta pentru că tot mai mulți români încep să privească suferința lăuntrică nu ca pe un stigmat, așa cum au făcut-o generațiile trecute, ci ca pe o tulburare ca oricare alta, independentă de voința lor și, adesea, nedeterminată de faptele lor.

Am greși dacă am încerca să reducem cauzalitatea depresiei la un singur factor declanșator! Elemente de ordin biologic, psihologic și social, în proporții distincte de la caz la caz și greu cuantificabile, produc depresia.

Industria antidepresivelor s-a diversificat nespus de mult în ultimii ani, o dată cu progresul medicinii. Astăzi, noi, psihiatrii, avem la îndemână antidepresive cu eficiență ridicată, specifice diverselor tablouri clinice ale depresiei. Aspecte precum tristețea, anxietatea, insomnia, apetitul alimentar, ideile suicidare, ș.a. își găsesc ameliorarea considerabilă atunci când tratamentul este precoce și corect instituit, iar relația terapeutică stabilită între psihiatru și client este una caldă și deschisă. Poate însă cea mai bună veste este aceea că riscul antidepresivelor de nouă generație este unul redus, putând fi administrate fără repercursiuni pacienților care suferă de probleme cardiace sau neurologice. Atunci când farmacoterapiei i se alătură psihoterapia, rezultatele sunt mai bune și riscul reapariției depresiei este considerabil scăzut.

Vă încurajez cu toată dragostea să dați la o parte orice obstacol care stă în calea tratării depresiei de care suferiți și să redați vieții dvs. interioare bucuria de a trăi la maximum, indiferent de circumstanțele împovărătoare ale vieții!

Dr. Andrei Pătrîncă

Medic specialist psihiatru – clinica ”Polisano” Sibiu

Consilier analitic-existențial – în formare

Despre patrincaandrei

Andrei Pătrîncă este medic psihiatru, creștin, interesat să-i ajute pe tineri să depășească diverse abisuri existențiale. Articolele lui Andrei Pătrîncă nu sunt scrise în manieră științifică sau teologică, ci sunt zămislite din propria concepție despre lume si viață. Mesajele prietenilor lui, postate pe blogul său, sunt scrieri care i-au atins inima și i-au marcat existența. Lectură plăcută tuturor! :)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Există remedii pentru tratarea depresiei!

 1. Mia David zice:

  Buna,
  in primul rand aceste persoane se confrunta cu cea mai mare problema a anxietatii si depresiei- FRICA-
  au nevoie de dezvoltare personala, de atitudine si de recapatarea respectului de sine.
  Ar fi multe de discutat pe aceasta tema…. ,iar in leg. Cu cei care judeca, ar trebuii intai sa se judece pe ei insisi si sa deschida ochii ca suntem in sec. xxI
  🙂

 2. camelia zice:

  va recomand tratament homeopat ( pe mine m ajutat dr Bratcoveanu 0722385743) . De asemenea am facut panchakarma si un tratament ayurvedic . Intr un an cazusem in depresie si am plecat la Manastirea Sfantului Andrei in Dobrogea . Am stat la toate slujbele lor iar in ultima zi mi a citit parintele cateva rugaciuni . Am venit alt om . Si am stat acolo doar 3 sau 4 zile. Ce vreau sa spun e ca exista si alte cai de a trata depresia fara medicamente . Sanatate !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s